En blogg om nordiska möbler

Den här bloggen är tänkt att handla om nordisk möbeldesign. Här tänkte jag berätta om klassiker som kommit att älskas i generationer och om nya företag som gjort succé och som har alla förutsättningar att bli framtida klassiker.

Förhoppningsvis kommer det också bli ett och annat inlägg om nordiskt glas, porslin och prydnadssaker som för evigt är inskrivna i historieböckerna och kanske några inlägg om några av våra allra mest kända nordiska designers.

Jag hoppas också kunna fylla bloggen med lite tips på inköpsställen, både via fysiska butiker men också tips på auktionssiter som brukar ha designklassiker i utbudet. Jag kommer också ge lite ekonomitips eftersom design och heminredning ofta är dyrt. Ett första tips är att kolla in alltomspara.se som har mycket information om ekonomi. Till exempel finns info om sparformer, försäkringar och spartips. Just försäkringar är något som jag tycker är viktigt att man tänker på. En hemförsäkring är förstås en självklarhet, men om du införskaffar många dyrbara möbler så kanske du behöver höja försäkringsbeloppet.

Min tanke med bloggen är att skriva om designföremålen som pryder våra hem, från golv till tak. Du kommer säkert känna igen de flesta föremålen, kanske blir det en nostalgitripp tillbaka till förr, eller ytterligare en möbel på önskelistan.

Själv är jag en mycket designintresserad tjej som fascineras av design i allmänhet och nordisk design i synnerhet. Den tilltalar mig på ett sätt jag inte kan förklara och jag är full av beundran för alla formgivare och kreativa designers som lyckas kombinera estetik med innovativa funktioner och outforskade lösningar.

Jag har inte riktigt ekonomin att inreda mitt hem med designmöbler, men jag försöker lära mig mer om ämnet och hitta min smak så att jag i framtiden vet vad jag vill ha och ska leta efter när jag går på loppisar, auktioner och reor.

En PH-lampa, ett fällbord av Bruno Mathsson och ett soffbord från GAD är några av sakerna jag har med på min önskelista än så länge!

Vissa möbelbutiker lockar kunder med avbetalning och olika typer av lån. Själv handlar jag hellre på loppis eller auktion än tar ett lån för att finansiera min heminredning. Men om man inte är lika restriktiv som jag, så kan man såklart köpa till exempel soffan på avbetalning. Men se till att du förstår vad för typ av avtal det är du ingår innan du slår till. Det skadar inte heller att läsa på om lån och kredit innan man beslutar sig. Tyvärr är butikernas förmånliga avbetalningsplaner och kreditlån dyrare än man först förstått, så det är aldrig fel att vara påläst.