Klong – vasen som alla hem vill ha

Klong är ett designermärke från Sverige som under de senaste året blivit otroligt populärt. Detta är hur de själva beskriver sig på sin hemsida:

”Klong är ett ljud, en klang. Klong är också ett varumärke som värderar tidlöshet. Det vill överraska och ge oväntade erfarenheter. Låt Klong vara långvarig. Var ett uttalande i rummet. Klong utvecklar produkter där kombinationen av funktionalitet material och form gör något som är värd att ta hand om, något som varar. Varje bit är en produkt som du kan njuta av i flera år av ägaren. Klong har för avsikt att producera produkter som respektfullt tar hänsyn till människan och naturen. Klong sätter stor vikt vid att arbeta med designers som vågar skapa egna uttryck utan att följa trender. Klong finner sin inspiration i många olika kulturer, även om de flesta designarna kommer från Sverige.”

Något som blivit känt från Klong är deras vas som heter Äng. Äng vasen är designad av Eva Schildt. Vasen har gett ett helt nytt sätt för människor att arrangera blommor. Vasen består av en metallplatta med mönster. I mönstret kan man placera enskilda blommor. Blommorna tillåts på detta viset att tillsammans skapa en mer organiserad bordsdekoration. Metalldelen ligger i en glasvas, båda dessa delarna är handgjorda vilket innebär att alla vaser är helt unika.

Vasen finns i fyra olika storlekar, en liten, en lite större, en megastor och en rektangulär. Storlekarna är följande: Small: H 9cm D 13cm, Large: H 10cm D 21cm, Mega: H 7cm D 40cm, Rectangular: H 9,5cm W 8,5cm L 32cm

Vasen ÄNG syns ständigt på modebloggar och har därför snabbt vuxit till att bli en välkänd inredningsdetalj. Den säljs på de flesta inredningssajter och numer så har även Åhléns tagit in den i sitt sortiment. Du kan därför hitta den lite överallt om du skulle vara intresserad av att inskaffa dig en egen!

klong vas